Paddenstoelen en risico borstkanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit een studie in Korea blijkt dat een grotere consumptie van paddenstoelen het risico van borstkanker bij postmenopauzale vrouwen verlaagt.

Aan het onderzoek namen 362 vrouwen met borstkanker in de leeftijd van 30 tot 65 jaar deel en 362 controlepersonen. Met behulp van een vragenlijst werd van alle deelnemers informatie verkregen over de consumptie van paddestoelen.

Het bleek dat naarmate de consumptie van paddenstoelen hoger was, het risico van borstkanker kleiner was. De 20% deelnemers met de hoogste dagelijkse paddenstoelenconsumptie hadden een 52% verlaagd risico vergeleken met de 20% met de laagste consumptie. Op vergelijkbare wijze lieten de 25% vrouwen die het meest frequent paddenstoelen consumeerden een 46% verlaagd risico van borstkanker zien vergeleken met de 25% vrouwen die ze het minst frequent namen.

Als onderscheid werd gemaakt in menopauzale status bleken de risicoverlagende effecten van een hogere dagelijkse inname en een hogere frequentie waarin paddenstoelenconsumptie plaatsvond in relatie tot borstkanker slechts significant in de groep van postmenopauzale vrouwen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen