Toename leververvetting bij kinderen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Het aantal kinderen met niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) is het afgelopen decennium significant toegenomen.

Voor het onderzoek werden gegevens gebruikt van een grootschalig, geïntegreerd gezondheidszorgsysteem in Zuid Californië. In de periode van begin 2009 tot eind 2018 werd jaarlijks nagegaan hoeveel kinderen met NAFLD gediagnosticeerd werden. Het betrof kinderen in een leeftijd van 5 tot 18 jaar waarvan 54% obesitas en 24% overgewicht had.

In totaal werd bij bijna 37.000 kinderen NAFLD gediagnosticeerd. De kinderen waren in een leeftijd van 9 tot 18 jaar, hadden allen overgewicht of obesitas en hadden een verhoogde waarde van het leverenzym alanine-aminotransferase (ALAT >30U/L). Van deze kinderen werd slechts 12% behandeld voor de aandoening. Gedurende het decennium nam de incidentie van NAFLD bij kinderen significant toe. In 2009 werd bij 36 van de 100.000 kinderen de diagnose gesteld, in 2018 was dit het geval bij 58 van de 100.000 kinderen.

Amerikaans onderzoek laat zien dat de incidentie van NAFLD bij kinderen de afgelopen jaren significant is gestegen. Desondanks vermoeden de wetenschappers dat bij een groot deel van de kinderen de diagnose nog wordt gemist.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen