Pijnboombastextract effectief bij rusteloze benen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een extract van de pijnboombast geeft verlichting bij het rusteloze benensyndroom.

Aan het onderzoek namen 45 proefpersonen deel met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar en een gemiddelde BMI van 26 kg/m2. De deelnemers werden willekeurig in een suppletie- en controlegroep verdeeld. In de suppletiegroep kregen ze dagelijks 150 mg pijnboombastextract in combinatie met leefstijladviezen. De anderen kregen enkel leefstijladviezen zoals voldoende rust nemen (8 uur per dag) en matig bewegen (20 minuten gedurende vier dagen per week). De suppletieperiode bedroeg vier weken. 

Suppletie met het pijnboombastextract leidde bij 19 van de 21 deelnemers in de suppletiegroep tot een significante afname van klachten zoals een onrustig gevoel in de benen, tintelingen of kriebels. De behoefte aan pijnmedicatie nam eveneens significant af in de suppletiegroep ten opzichte van de controlegroep. Suppletie ging gepaard met een significante vermindering van oxidatieve stress, vermindering van oedeem en een verbetering van de doorbloeding in de benen. 

Een pijnboombastextract kan klachten van het rusteloze benensyndroom verlichten. De oorzaak van het syndroom is nog niet opgehelderd.  

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.