Pijnboombastextract goed voor hersenfuncties

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Suppletie met een pijnboombastextract gaat niet alleen oxidatieve stress tegen, maar verbetert ook het geheugen, de aandacht en het mentaal functioneren.

Er namen zestig gezonde vrijwilligers in de leeftijd van 35 tot 55 jaar deel aan de studie. Ze volgden allen hetzelfde leefpatroon: aten uitgebalanceerde maaltijden, hadden een regelmatig slaappatroon en voldoende lichaamsbeweging. Daarnaast kreeg de helft van de deelnemers gedurende twaalf weken dagelijks een supplement met 150 mg pijnboombastextract. 

In de suppletiegroep was na twaalf weken de concentratie van vrije radicalen in het bloed (oxidatieve stress) met 30% significant verminderd. Dit was niet het geval in de controlegroep. In de suppletiegroep verbeterde de stemming onder de deelnemers significant met gemiddeld 16%, terwijl deze in de controlegroep met 2% afnam. Ook verbeterde onder invloed van het pijnboombastextract het mentaal functioneren significant ten opzichte van de controlegroep. De aandacht en het geheugen verbeterden significant met respectievelijk 13% en 4%.

Suppletie met een extract van de Franse pijnboom vermindert oxidatieve stress en is gunstig voor het mentaal functioneren, zo blijkt uit de resultaten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen