Transcraniële fotobiomodulatietherapie verbetert werkgeheugen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Transcraniële fotobiomodulatietherapie (tPBM) kan het werkgeheugen verbeteren, zo blijkt uit een experiment. 

tPBM bestaat uit het bilateraal blootstellen van de frontale hersenen aan een niet-ioniserende elektromagnetische golf. tPBM is onzichtbaar en dringt zonder schade door de huid en de schedel tot in het hersenweefsel. De effecten van tPBM zijn afhankelijk van de golflengte. Zo kan bij een golflengte van 830-850 nanometer (nm) de ATP-productie worden verhoogd.

In het huidige experiment kregen elf proefpersonen in willekeurige volgorde een actieve danwel placebo tPBM-behandeling met een tussenperiode van een week. Tijdens de actieve behandeling werden de proefpersonen gedurende twaalf minuten blootgesteld aan een elektromagnetische golf van 1064 nm. Vervolgens werd het effect op het werkgeheugen gemeten. 

Toepassing van 1064-nm tPBM op de rechter prefrontale cortex verbeterde de visuele werkgeheugencapaciteit. Dit was niet het geval na de placebobehandeling.

tPBM met een specifieke golflengte kan het werkgeheugen verbeteren, zo blijkt uit het experiment. Het visueel werkgeheugen is het vermogen om een kleine hoeveelheid visuele informatie zoals letters, vormen, kleuren en dergelijke gedurende korte tijd te onthouden. Dit type geheugen is onderdeel van het kortetermijngeheugen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen