Prebiotica en allergische rhinitis

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De inname van prebiotica is geassocieerd met een lagere prevalentie van allergische rhinitis. Allergische rhinitis is een chronische, allergische aandoening die gepaard gaat met een verstopte neus, jeuk, niezen en een loopneus.

Voor de studie werd gebruik gemaakt van het Amerikaanse bevolkingsonderzoek National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). In de analyse werden gegevens van meer dan 87.000 volwassenen met allergische rhinitis verzameld. Er waren in totaal 4111 deelnemers (met en zonder allergische rhinitis) die een prebioticasupplement gebruikten.

In de groep deelnemers zónder rhinitis gebruikte een significant groter aandeel een prebioticum dan in de allergische rhinitisgroep. Dit suggereerde een verband tussen prebioticagebruik en rhinitis. Wanneer gecorrigeerd werd voor de leeftijd, het geslacht en de etniciteit, bleek het gebruik van prebiotica gepaard te gaan met een significant lagere kans op allergische rhinitis met 59%. 

Het gebruik van prebiotica is geassocieerd met een lager risico op allergische rhinitis. Prebiotica heeft een gunstig effect op de darmflora. Eerdere studies toonden een verband tussen de darmmicrobiota en allergische aandoeningen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.