Probiotica verbeteren weerstand atleten

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met Lactobacillus acidophilus verbetert de weerstand van topsporters. Dit concluderen Australische onderzoekers na een klein onderzoek onder acht topsporters.
De meeste mensen zijn geïnfecteerd met het Epstein Barr virus. Dit virus kan onder andere de ziekte van Pfeiffer (mononucleosis) veroorzaken. Recent is ook een verband gelegd tussen een verminderde immuunrespons tegen dit virus en vermoeidheid bij topsporters.
Bij acht atleten met vermoeidheid en verminderde prestaties werd in het speeksel gecontroleerd op de aanwezigheid van het Epstein Barr virus en in het bloed werd gekeken naar de hoeveelheid interferongamma. Hierna kregen ze gedurende een maand dagelijks capsules met 2x10¹º kiemen Lactobacillus acidophilus. Vervolgens werd de aanwezigheid van het virus in het speeksel en de hoeveelheid interferongamma in het bloed weer bepaald.
Aan het begin van het onderzoek werd bij vijf personen het virus in het speeksel aangetroffen. Zij hadden allemaal lage spiegels interferongamma. Na de behandeling werd bij slechts één persoon het virus nog aangetroffen in het speeksel. Bij allen waren de interferongamma-spiegels significant gestegen en terug op een normaal niveau.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen