Pure chocolade normaliseert 'stress-stofwisseling'

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een dagelijkse consumptie van 40 gram pure chocolade gedurende 2 weken verbeterde de stofwisseling en de darmflora wanneer er bij een gezond persoon sprake is van angst.
Aan de studie namen 30 personen deel die aan de hand van psychologische testen werden ingedeeld naar ernst van angstgerelateerde kenmerken. Voor aanvang van de studie, na 1 en 2 weken werd urine en bloed afgenomen. Bekeken werd of de consumptie van pure chocolade effect had op het metabolisme.
Personen met meer angstgerelateerde kenmerken hadden een afwijkend metabolisme dat duidt op een ander energieverbruik, een ander hormonaal metabolisme en een veranderde activiteit van de darmflora. Pure chocolade bleek de uitscheiding van catecholaminen en het stresshormoon cortisol te verlagen. Daarnaast normaliseerde het metabolisme en de activiteit van de darmflora bij een stressgerelateerde disbalans.
De onderzoekers concluderen dat een dagelijkse consumptie van 40 gram pure chocolade gedurende een periode van 2 weken leidt tot een verbetering van het metabolisme en de darmflora bij een disbalans als gevolg van angst.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen