Q10 effectief bij cyclisch braken

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Coënzym Q10 kan effectief ingezet worden bij kinderen en volwassenen met het cyclisch braken syndroom, ook wel buikmigraine genoemd.
Met behulp van een internetstudie werden personen, waaronder ouders van kinderen met cyclisch braken in staat gesteld om een vragenlijst te beantwoorden over het effect van de behandeling. De resultaten van patiënten die werden behandeld met coënzym Q10 (22 personen; kind 10 mg/kg of meer en volwassene 300 mg Q10) werden vergeleken met patiënten die volgens de standaardmethode werden behandeld met amitriptyline (162 personen).
Uit de resultaten bleek weinig verschil tussen beide behandelmethoden wat betreft de frequentie, duur en aantal aanvallen en de ernst van de misselijkheid. Bij 72% van de personen die werden behandeld met amitriptyline, nam de ernst van een van de genoemde symptomen met 50% af. Dit was het geval bij 68% van de personen die werden behandeld met coënzym Q10. Bij gebruik van Q10 werden geen bijwerkingen gemeld. Dit in tegenstelling tot de behandeling met amitriptyline waarbij 50% van de personen last had van bijwerkingen en 21% om deze reden de behandeling was gestaakt. Bij 47% van de patienten die werden behandeld met amitriptyline, wogen de voordelen van de behandeling zwaarder dan de mogelijke bijwerkingen. Dit was een significant verschil ten opzichte van de Q10 groep waarbij dit bij 77% van de patienten het geval was.
Geconcludeerd kan worden dat suppletie met coënzym Q10 een veilige en effectieve behandeling is van het CVS.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen