Resveratrol beschermt tegen metabool syndroom

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een studie met mannetjesmuizen toonde gunstige effecten van de inname van resveratrol op metabole stoornissen. De aërobe capaciteit welke speciaal aangesproken wordt bij lichamelijke inspanning die langer duurt dan 30 seconden steeg significant. Daarnaast verbeterde de mitochondriale functie en bood resveratrol bescherming tegen de door voeding teweeggebracht overgewicht en insulineresistentie.
Gedurende een periode van 15 weken kregen de muizen een dosis resveratrol van 200 of 400 mg/kg/dag via een standaardvoer of een vetrijke voeding. De plasmawarden voor resveratrol bleken dosisafhankelijk en varieerden van 10 tot 120 nanogram/ml. Vergeleken met muizen zonder resveratrol namen de muizen die resveratrol hadden gekregen minder in gewicht toe. Dit was significant bij de vetrijk gevoede muizen.
Via de \'koude test\' werd vastgesteld dat resveratrol de adaptieve thermogenese versterkt. Voorts verbeterde de weerstand tegen spiervermoeidheid, nam de spiersterkte toe en verbeterde de motorische coördinatie. Nuchtere insulinewaarden daalden en de glucosetolerantie toonde verbetering onder invloed van resveratrol.
De resultaten geven aan dat resveratrol van nut zou kunnen zijn bij metabole stoornissen en overgewicht.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.