Rol voor vitamine B3 bij spierdystrofie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Vitamine B3 speelt mogelijk een rol bij spierdystrofie. Spierdystrofie is een veelvoorkomende, nog onbehandelbare aandoening.

In de studie - gepubliceerd in PLOS Biology - werd een verbetering van de spierstructuur en spierfunctie gezien bij zebravissen met spierdystrofie na toediening van NAD+ (Nicotinamide Adenine Dinucleotide). NAD+ speelt een rol bij de vorming van gestructureerde membranen in spierweefsel tijdens de ontwikkeling van het visembryo. 

Toediening van NAD+ aan zebravissen met spierdystrofie leidde tot een toename van de organisatie van laminine in het basaal membraan. Het basaal membraan is een dun laagje dat onder andere spierweefsel omringt. Niet alleen na toediening van NAD+, maar ook na toediening van de precursor vitamine B3 konden de zebravissen zich beter voortbewegen.

De onderzoekers zagen dat de behandeling leidde tot een betere organisatie van de lamininestructuur in het basaal membraan waardoor de elasticiteit van de aangedane spiervezels toenam. Aangezien bij mensen eenzelfde structuur aanwezig is, verwachten de onderzoekers dat de bevindingen in de toekomst mogelijk leiden tot een behandeling voor spierdystrofie.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen