Silybine zinvol bij leveraandoeningen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Mariadistelextract en de stoffen silymarine en silybine uit dit extract zijn de meest voorgeschreven natuurlijke remedies tegen chronische leveraandoeningen. De Universiteit van Napels voerde daarom een reviewonderzoek uit naar het effect van silybine op leveraandoeningen.
De auteurs zochten in Pubmed naar zowel in-vitro- als in-vivostudies. Uit de gecombineerde resultaten van deze onderzoeken bleek dat de biologische beschikbaarheid van silybine hoger is dan die van silymarine en dat deze minder wordt beïnvloed door leverschade. Silybine heeft geen significante interacties met andere medicatie en heeft bij doseringen tot 10 gram per dag geen significante bijwerkingen.
In experimentele studies werden de antifibrotische, antioxidatieve en metabole effecten van silybine duidelijk aangetoond. Humane onderzoeken in het verleden trokken geen eenduidige conclusies met betrekking tot de klinische werkzaamheid bij chronische leveraandoeningen. Klinische onderzoeken die momenteel lopen zijn echter veelbelovend.
Op basis van de wetenschappelijke literatuur lijkt silybine een zinvolle behandeling bij chronische leveraandoeningen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen