Slank met chocola?

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een Spaans onderzoek liet zien dat jongeren die veel chocolade eten slanker zijn dan hun leeftijdsgenoten die dit niet doen. 

De 1458 deelnemers in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar vulden via de computer een 24-uurs eetdagboek in van twee dagen. Tevens werd het gewicht, de lengte en de buikomvang gemeten. De BMI werd berekend. Daarnaast werd met behulp van een apparaatje de lichamelijke activiteit geregistreerd.

Jongeren die dagelijks een hoeveelheid chocolade aten vergelijkbaar met een goede chocoladereep (43 gram) hadden een significant lager vetpercentage, BMI en buikomvang in vergelijking met jongeren die slechts 5 gram chocolade per dag consumeerden. Ook bleek dat de jongeren die veel chocolade aten significant actiever waren dan hun leeftijdsgenoten. Er werd geen onderscheid gemaakt tussen witte, donkere en melkchocolade. Het maakte niet uit in welke vorm de chocolade werd geconsumeerd. Alle levensmiddelen waarvan chocolade het hoofdbestanddeel is (waaronder repen, pasta en bonbons) werden meegerekend.

De resultaten komen overeen met die van een eerdere studie waarbij een hoge chocoladeconsumptie door volwassenen werd geassocieerd met een lagere BMI. Mogelijk speelt de hoge concentratie van bioflavonolen een rol, maar dit moet nog verder onderzocht worden. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.