Slechts 7% Amerikanen cardiometabool gezond

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Bij slechts 6,8% van de Amerikanen is sprake van een optimale metabole en cardiovasculaire gezondheid. Dit blijkt uit een grootschalig bevolkingsonderzoek.

Voor het onderzoek werden gegevens geanalyseerd van meer dan 55.000 volwassenen die deelnamen aan het Amerikaanse bevolkingsonderzoek National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). De resultaten van 2017-2018 werden vergeleken met die van eerdere jaren waarbij teruggegaan werd tot in 1999-2000.

Slechts 6,8% van de Amerikaanse bevolking verkeerde in 2018 in goede cardiometabole gezondheid. Hiervan was sprake bij afwezigheid van overgewicht of obesitas, een verhoogde bloedglucosespiegel, verstoord vetspectrum, verhoogde bloeddruk én de afwezigheid van een hart- of vaataandoening. Het percentage van de bevolking met een optimale cardiometabole gezondheid daalde sinds 1999-2000. Het aandeel Amerikanen zonder overgewicht of verhoogde bloedglucosespiegel nam het sterkste af in al die jaren. De trends voor hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten bleven nagenoeg gelijk. De leeftijd, het geslacht, het opleidingsniveau en de etniciteit waren significant van invloed op de uitkomsten. Zo bleek de cardiometabole gezondheid significant slechter bij Amerikanen met een laag opleidingsniveau ten opzichte van hoger opgeleiden. Ook was de cardiometabole gezondheid van Amerikanen van Mexicaanse komaf slechter dan van blanke landgenoten. 

Momenteel verkeert minder dan één op de vijftien Amerikanen in goede cardiometabole gezondheid. Dit percentage is de afgelopen twee decennia teruggelopen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen