UK: Te weinig aandacht voor ondervoeding

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Ondervoeding bij ouderen staat nog niet in alle zorginstellingen hoog op de prioriteitenlijst, zo blijkt uit een onderzoek onder meer dan 1500 zorgprofessionals in het Verenigd Koninkrijk. De studie ‘Experiences of Patient Malnutrition’ werd uitgevoerd door Dods Research in opdracht van Age UK.

Ongeveer de helft van de ondervraagde medewerkers gaf aan dat binnen hun organisatie onvoldoende of geen aandacht is voor ondervoeding. Daarnaast gaf maar liefst 47% van de professionals aan te weinig kennis en ervaring te hebben om ondervoeding tijdig te herkennen en te behandelen.

Ondervoeding is een veelvoorkomend en onderschat gezondheidsprobleem. In het Verenigd Koninkrijk kampen naar schatting 1,3 miljoen ouderen met ondervoeding. Het merendeel (93%) betreft thuiswonende ouderen. Met de vergrijzing neemt het aandeel ondervoede ouderen nog verder toe. De British Association for Parenteral and Enteral Nutrition (BAPEN) berekende dat er jaarlijks tot bijna driehonderd miljoen Euro bespaard kan worden wanneer ondervoeding bij ouderen tijdig herkend en behandeld wordt.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen