UK: Te weinig aandacht voor ondervoeding

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Ondervoeding bij ouderen staat nog niet in alle zorginstellingen hoog op de prioriteitenlijst, zo blijkt uit een onderzoek onder meer dan 1500 zorgprofessionals in het Verenigd Koninkrijk. De studie ‘Experiences of Patient Malnutrition’ werd uitgevoerd door Dods Research in opdracht van Age UK.

Ongeveer de helft van de ondervraagde medewerkers gaf aan dat binnen hun organisatie onvoldoende of geen aandacht is voor ondervoeding. Daarnaast gaf maar liefst 47% van de professionals aan te weinig kennis en ervaring te hebben om ondervoeding tijdig te herkennen en te behandelen.

Ondervoeding is een veelvoorkomend en onderschat gezondheidsprobleem. In het Verenigd Koninkrijk kampen naar schatting 1,3 miljoen ouderen met ondervoeding. Het merendeel (93%) betreft thuiswonende ouderen. Met de vergrijzing neemt het aandeel ondervoede ouderen nog verder toe. De British Association for Parenteral and Enteral Nutrition (BAPEN) berekende dat er jaarlijks tot bijna driehonderd miljoen Euro bespaard kan worden wanneer ondervoeding bij ouderen tijdig herkend en behandeld wordt.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen