Vitamine B6 en zwangerschap

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een lage vitamine B6-status houdt verband met een verminderde kans op zwangerschap en een verhoogd risico van spontane abortus.
Dit bleek uit een studie uitgevoerd onder 364 vrouwelijke textielarbeiders in China. Tijdens de onderzoeksperiode van 1996 tot 1998 bevielen ze van minstens één kind. De concentratie van het hormoon HCG in de urine werd bepaald om de momenten van conceptie of een spontane abortus vast te stellen. Vooraf aan de conceptie werden de concentraties vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur en homocysteïne in het bloed bepaald.
Uit de resultaten bleek dat de helft vrouwen met de hoogste concentraties vitamine B6 in het bloed een 2,2 maal grotere kans hadden om zwanger te raken en een 50% kleinere kans hadden op een spontane abortus vergeleken met de 25% vrouwen met de laagste concentraties vitamine B6.
Daarnaast lieten vrouwen met voldoende vitamine B6 in het bloed vergeleken met degenen met een vitamine B6-deficiëntie een 1,4 maal grotere kans op een zwangerschap en een 30% kleinere kans op een spontane abortus zien.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen