Vitamine D tegen borstkanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Vrouwen die hun vitamine D-inname verhogen, helpen zichzelf hiermee borstkanker tegen te gaan. Dat stelt dr. Martin Hewison van de University of Birmingham en het St. George's Hospital in Londen op een congres van de British Endocrine Societies in Brighton.
Borstweefsel blijkt het enzym te bevatten dat vitamine D omzet in de actieve vorm, namelijk calcitriol. Vroeger dacht men dat alleen de nieren dit enzym bevatten. Nu zijn ook hoge concentraties van het enzym gevonden in de borst en ook in borsttumoren. De onderzoekers vermoeden dat deze aanmaak van de actieve vorm een onderdeel is van de natuurlijke afweer van de borst tegen een tumor.
Vrouwen moeten beter op hun vitamine D-inname letten of de voeding zou verrijkt moeten worden met vitamine D, aldus Hewison. Vrouwen die in gematigde streken wonen, krijgen waarschijnlijk te weinig zon en hiermee niet genoeg vitamine D binnen om door het enzym geactiveerd te worden. Hierdoor kan de anti-kankervorm van deze vitamine niet aangemaakt worden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.