Vitamine E bij radiotherapie (3)

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
De behandeling met een combinatie van vitamine E en pentoxifylline, bij de ernstigste patiënten ondersteund door de medicatie clodronaat, is een effectieve manier om osteoradionecrose van de onderkaak te genezen. Dit door het herstellende effect ervan op slijmvliezen en botweefsel. Osteoradionecrose van de onderkaak is een ernstigste complicatie van bestraling in het mondgebied.
Het onderzoek werd uitgevoerd door een onderzoeksgroep in Parijs aan de Hôpital Saint-Louis en betrof 18 patiënten met osteoradionecrose als gevolg van eerdere radiotherapie voor hoofd- en nekkanker. Alle patiënten kregen gedurende 6 maanden tot 2 jaar dagelijks 800 mg pentoxyfylline en 1000 IE vitamine E. De 8 patiënten met de ernstigste vorm van osteoradionecrose kregen aanvullend, 5 dagen per week, 1600 mg clodronaat.
Alle patiënten lieten als gevolg van de behandeling verbeteringen zien waarvan bij 16 patiënten (89%) sprake was van compleet herstel. Bij 14 patiënten werd dit complete herstel bereikt na een behandelperiode van 5 +/- 2,6 maanden. De overige 2 patiënten lieten na 6 maanden 75% herstel zien. De behandeling werd goed verdragen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen