Vitamine E helpt bij menstruatieklachten

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Vitamine E verlicht de pijn bij menstruatie en vermindert de bloeding. Dit zijn de conclusies van onderzoekers van de universiteit in Teheran, Iran.
Dit placebogecontroleerde onderzoek werd gehouden onder 278 meisjes, van een middelbare school in Teheran, van 15 tot 18 jaar met menstruatieklachten van onbekende oorsprong (primaire dysmenorroe). Zij kregen tweemaal daags 200 IE vitamine E, te beginnen twee dagen voor de verwachte menstruatie tot en met de derde dag van de menstruatie, of een placebo. Deze behandeling vond plaats gedurende vier opeenvolgende menstruatiecycli. Beide groepen mochten ibuprofen nemen zoveel als nodig was. Gegevens werden verzameld na twee en na vier maanden.
De menstruatiepijn was na twee maanden in de vitamine E-groep significant minder dan in de placebogroep. Na vier maanden was het verschil tussen de behandel- en placebogroep nog duidelijker. Na de vierde maand had maar 4% in de behandelgroep tegen 89% in de placebogroep ibuprofen gebruikt. Het aantal uren pijn was in de behandelgroep significant korter dan in de placebogroep. Met twee maanden 4,2 tegen 15 uur en na vier maanden 1,6 tegen 17 uur. Ook het bloedverlies was in de behandelgroep significant minder dan in de placebogroep. Na vier maanden was dit 46 tegen 70.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.