Vroeggeboorte beperken met gezonde voeding

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Het voedingspatroon van aanstaande moeders heeft een grote invloed op het risico van vroeggeboortes. Dit blijkt uit een studie van Australische wetenschappers.

Bij 309 zwangere vrouwen werd gevraagd naar hun voedingspatroon van vóór de conceptie. Op basis hiervan werden drie eetpatronen onderscheiden; een voedingspatroon rijk aan eiwitten en fruit (vis, vlees, fruit en volkoren graanproducten), een eetpatroon met een hoog vet- en suikergehalte en veel geraffineerde producten (chips, kant-en-klaar maaltijden, geraffineerde graanproducten) en een voedingspatroon dat rijk was aan groenten en volkoren granen.

Vrouwen die reeds voor de conceptie veel eiwitten en fruit aten konden het risico van vroeggeboorte met maar liefst 69% significant verlagen. Daarentegen hadden vrouwen die veel geraffineerde voeding aten met 46% significant meer kans op een te vroeg geboren baby. Voeding rijk aan vetten en suikers leidde in het algemeen tot een significant kortere zwangerschapsduur en een significant verminderde lichaamslengte van de baby.

Vrouwen die zwanger willen worden doen er verstandig aan reeds voor de conceptie een gezond voedingspatroon, dat wil zeggen rijk aan eiwitten en fruit, te volgen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen