Wetenschappelijk artikel van Brian Peskin teruggetrokken

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Een review, geschreven door Brian Peskin en gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Lipids (J Lipids 2014; 2014:495761), is teruggetrokken. Het had de titel ‘Why fish oil fails: a comprehensive 21st century lipids-based physiologic analysis’. 

Ultieme reden hiervan was dat hij de relatie met zijn bedrijf ‘Peskin Pharma’ niet had opgegeven. Het artikel promootte het gebruik van zijn eigen merk ‘Paren Essential Oils’ (PEO’s) ten nadele van visolie. In deze review concludeerde Peskin dat klinische studies keer op keer falen om de werking van de omega 3-visvetzuren EPA en DHA aan te tonen. Het is overigens niet de eerste keer dat Peskin gewaarschuwd werd. Eerder al kreeg hij van de staat Texas een boete 100.000 dollar vanwege misleidende verkooptactieken in de supplementenindustrie. Peskin heeft, anders dan hij suggereert, geen medische achtergrond. Bovendien was hij bachelor of science in de elektrotechniek aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), maar beweerde desondanks te beschikken over een doctoraat. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.