WHO over Big Food, Big Soda en Big Alcohol

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Dr. Margaret Chan - directeur-generaal van de World Health Organisation (WHO) - vestigde tijdens de achtste Global Conference on Health Promotion in Helsinki de aandacht op de invloed van de industrie op de publieke gezondheid.

Chan sprak tijdens de conferentie in Finland haar bezorgdheid uit over de lobby van machtige industrieën zoals ‘Big Food’, ‘Big Soda’ en ‘Big Alcohol’. De invloed van de voedsel- en drankindustrie is gevaarlijk en vergelijkbaar met die van de tabaksindustrie. Dergelijke industrieën vrezen een strikte regulatie en proberen via lobbywerk zichzelf hier zoveel mogelijk tegen te beschermen. Studies uitgevoerd in opdracht van deze industrieën vertroebelen het bewijsmateriaal en houden consumenten aan het lijntje. De ervaringen met de tabaksindustrie hebben geleerd dat een dergelijk machtig bolwerk in staat is overeind te blijven en schade te blijven berokkenen aan de publieke gezondheid.

Volgens Chan is de lobby mede verantwoordelijk voor de wereldwijde obesitasepidemie. Zij ziet het als een taak van de WHO om commerciële belangen buiten spel te zetten.  

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.