Zwaardere baby’s door groente en fruit

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
In een Deens onderzoek is gebleken dat wanneer vrouwen tijdens de zwangerschap veel groente en fruit eten, het gewicht van hun kind over het algemen zwaarder is.
Een studie werd uitgevoerd onder 43.585 Deense vrouwen waarin de relatie tussen groente- en fruitconsumptie en het geboortegewicht werd bestudeerd. Met behulp van een vragenlijst die de vrouwen halverwege de zwangerschap hadden ingevuld werd de consumptie van groene bladgroente, groente, fruit en sap bepaald. Het Deense gezondheidsregister werd geraadpleegd voor het vaststellen van het geboortegewicht en het te verwachten geboortegewicht op basis van geslacht en duur van de zwangerschap.
Er werden significante verbanden gevonden tussen geboortegewicht en groente- en fruitconsumptie. Fruitconsumptie tijdens de zwangerschap was gerelateerd aan de grootste toename in geboortegewicht. Deze resultaten waren vooral opvallend bij magere vrouwen (met een BMI lager dan 20 kg/m2). De resultaten voor consumptie van groene bladgroente waren minder overtuigend, maar toonden ook een positief verband.
In ieder geval kan geconcludeerd worden dat het eten van fruit en groente tijdens de zwangerschap een positief effect heeft op het geboortegewicht van kinderen van goedgevoede moeders.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen