Zwanger? Eet chocolade…

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Chocolade en andere cacaorijke producten zijn goed voor aanstaande moeders en hun ongeboren kinderen. Wetenschappers van de Universiteit Perugia in Italië publiceerden een review over het effect van chocolade tijdens de zwangerschap.

Hoewel er nog relatief weinig gegevens bekend zijn, vonden de wetenschappers in ieder geval geen nadelige effecten van chocoladeconsumptie tijdens de zwangerschap. Daarentegen leek matige consumptie van chocolade juist bij te dragen aan een voldoende inname van antioxidanten. Antioxidanten beschermen moeder en kind tegen oxidatieve stress. Zwangerschapscomplicaties waaronder een miskraam en zwangerschapsvergiftiging zijn in verband gebracht met oxidatieve stress.

De wetenschappers zagen dat de consumptie van 30 gram pure cacaorijke chocolade per dag gedurende 24 weken geen negatieve invloed had op het lichaamsgewicht van zwangere vrouwen. Er werden zelfs aanwijzingen gevonden dat chocolade de bloeddruk kan verlagen tijdens de zwangerschap. Ook zou chocolade psychische stress bij de moeder verminderen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen