Zwarte besextract gunstig bij inspanning

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een gepatenteerd extract van zwarte bessen verlaagt de bloeddruk na fysieke inspanning en bevordert het vetmetabolisme.

Aan de crossoverstudie namen tien mannen en vijf vrouwen deel met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar. Ze hadden allen een normale bloeddruk en werden willekeurig in een suppletie- en placebogroep verdeeld. Na een tussenperiode van twee weken switchten de deelnemers naar de andere groep. In de suppletiegroep kregen de proefpersonen gedurende een week dagelijks 600 mg zwarte besextract, in de andere groep kregen ze een placebo. Aan het einde van iedere interventieperiode voerden de deelnemers een matige inspanningstest uit op een fietsergometer. 

Suppletie met het extract versterkte het bloeddrukverlagend effect na inspanning. Onder invloed van het extract nam de bovendruk met gemiddeld 2,1 mmHg meer af dan na toediening van de placebo. Ook ging suppletie met het extract gepaard met een significant toename van het vetmetabolisme met gemiddeld 66%. Er werden geen veranderingen gezien in de variabiliteit van de hartslag. 

Suppletie met een extract van zwarte bessen bevordert een bloeddrukdaling na inspanning en stimuleert het vetmetabolisme. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen