Acupunctuur tegen zwangerschapskwalen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Zweedse wetenschappers hebben gevonden dat acupunctuur in staat is pijn aan de lage rug en het bekken gedurende de zwangerschap te verminderen.
Dit bleek uit een studie onder veertig zwangere vrouwen. Deze vrouwen hadden pijn aan de lage rug en het bekken maar waren verder gezond. De vrouwen ondergingen gedurende een periode van zes weken acht acupunctuurbehandelingen. De ene helft van de groep werd voor het eerst behandeld in de 20e week van de zwangerschap; de andere helft in de 26e week. De pijn die de vrouwen ervoeren werd voorafgaand aan de behandeling en ongeveer twee tot drie maanden na de bevalling vastgesteld door middel van verschillende subjectieve meetinstrumenten.
In beide groepen verminderden de acupunctuurbehandelingen de pijn die de vrouwen ervoeren. In de groep die later met de behandeling begon, werd de pijn zelfs minder ondanks het feit dat de vrouwen meer fysieke ongemakken ervoeren.
De resultaten van dit onderzoek wijzen uit dat acupunctuur een veilig en effectief middel is tegen bekken- en rugpijn tijdens de zwangerschap.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen