Alfaliponzuur gunstig bij PCOS

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met RS-alfaliponzuur in combinatie met myo-inositol (vitamine B-achtige stof) en het antidiabetesmedicijn metformine kan zinvol zijn bij vrouwen met het Poly Cysteus Ovarium Syndroom (PCOS). Bij PCOS worden verhoogde concentraties van hormonen gevonden waaronder het eisprong opwekkende hormoon, het mannelijke geslachtshormoon testosteron en insuline. Er vindt vaak geen eisprong plaats en er is sprake van onregelmatige menstruatie of het uitblijven ervan.

Er werden vrouwen met PCOS en overgewicht verdeeld in twee groepen. De vrouwen in de eerste groep werden behandeld met 3 gram metformine per dag. De vrouwen in de tweede groep kregen 1,7 gram metformine per dag in combinatie met twee keer daags 1000 mg myo-inositol en tweemaal daags 400 mg RS-alfaliponzuur.

Hoewel beide behandelingen leidden tot een afname van klachten van PCOS, leidde de gecombineerde therapie tot een significante vermindering van de BMI, insulineresistentie en mannelijke kenmerken zoals overmatige beharing in vergelijking met de metforminebehandeling.

Vrouwen met PCOS kunnen baat hebben bij een gecombineerde behandeling van metformine, myo-inositol en RS-alfaliponzuur. Deze therapie kan effectiever PCOS-symptomen verminderen dan een behandeling met alleen metformine.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen