Antioxidanten voorkomen blindheid

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Personen die de belangrijke voedingsstoffen vitamine C, E, bètacaroteen en zink suppleren, verlagen significant hun risico om blind te worden door leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD). Dit is de conclusie van een onderzoeksteam Harvard School of Public Health in Boston.
Twee jaar geleden werden mensen in een vroeg stadium van de ziekte geadviseerd om volgens de richtlijnen van de AREDS studie (Age-Relateded Eye Disease Study) 500 mg vitamine C, 400 IE vitamine E en 15 mg bètacaroteen en 80 mg zink te nemen. In het recent uitgevoerde onderzoek is gekeken bij hoeveel mensen verlies van het gezichtsvermogen is voorkómen door deze raad op te volgen.
Het bleek dat wanneer alle acht miljoen Amerikanen van 55 jaar en ouder met een verhoogd risico voor LMD de AREDS-aanbevelingen zouden volgen, in de komende vijf jaar 300.000 mensen hun gezichtvermogen kunnen behouden. Als zelfs maar de helft van de Amerikanen de aanbevelingen volgen, kunnen nog steeds meer dan 150.000 personen hun gezichtsvermogen behouden.
Volgens het Harvard-team wordt het steeds duidelijker dat voeding een belangrijke rol speelt bij het behoud van het gezichtsvermogen. Daarnaast adviseert het mensen boven de 55 regelmatig een oogcontrole te laten doen.
Maculadegeneratie is een oogaandoening waarbij de gele vlek op het netvlies degenereert, hetgeen leidt tot wazig zicht of zwarte vlekken in het midden van het beeld. Het leidt uiteindelijk tot blindheid.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen