Ayurvedisch kruid bij onvruchtbaarheid man

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een wortelextract van Ashwagandha (Withania somnifera) leidt tot een verhoogde productie van sperma. Ashwagandha is een kruid dat binnen de Ayurvedische geneeskunde reeds lang wordt toegepast bij mannen ter bevordering van het seksueel functioneren en de vruchtbaarheid.

Er namen 46 mannen met een verminderde spermaproductie aan de studie deel. Ze werden willekeurig in een suppletie- en placebogroep verdeeld. De mannen in de suppletiegroep kregen gedurende negentig dagen per dag 675 mg Ashwagandha-extract. Aan het einde van de suppletieperiode werd de spermakwaliteit bepaald, evenals de concentratie van het hormoon testosteron in het bloedserum.

In de suppletiegroep nam de hoeveelheid spermacellen significant toe met 167%, de totale hoeveelheid sperma nam significant toe met 53%, terwijl de beweeglijkheid van de spermacellen met 57% significant verhoogd werd. In de placebogroep werden geen significante verbeteringen gezien. Suppletie leidde tevens tot een significante toename van het testosterongehalte in het bloedserum met 17%.

De studie levert bewijs voor de effectiviteit van het kruid bij de behandeling van mannelijke onvruchtbaarheid.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen