Bèta-1,3/1,6-d-glucaan verbetert weerstand

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Dagelijkse suppletie met bèta-1,3/1,6-d-glucaan verkleint de kans op bovenste luchtweginfecties en verbetert de stemming bij vrouwen met een lichte mate van stress. Bèta-1,3/1,6-d-glucaan wordt met behulp van een gepatenteerd proces verkregen uit de gist Saccharomyces cerevisiae. Het is een polysaccharide met een immuunversterkend effect.

Aan de studie namen 77 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar deel. Ze hadden in lichte mate last van psychische stress en kregen gedurende 12 weken dagelijks 250 mg bèta-1,3/1,6-d-glucaan of een placebo. Met behulp van vragenlijsten werd een indruk verkregen van het welbevinden en het mentale/fysieke energieniveau.

Vrouwen in de suppletiegroep hadden minder last van bovenste luchtweginfecties in vergelijking met de vrouwen in de placebogroep (10% versus 29%). Ook rapporteerden de vrouwen in de suppletiegroep een beter welbevinden en significant betere gemoedstoestand, alsmede een hoger energieniveau (zowel mentaal als fysiek).

Volgens de onderzoekers kan suppletie met bèta-1,3/1,6-d-glucaan bijdragen aan een verhoging van de weerstand tegen dagelijkse stressoren.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen