Beter geheugen met choline?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Prenatale suppletie met choline kan het geheugen en de attentie-vermogen verbeteren. Dit blijkt uit een rattenstudie die gepubliceerd werd in Nutritional Neuroscience.

Zwangere ratten werden verdeeld in drie groepen. De ratten kregen voeding zonder choline (controlegroep), standaardvoeding (1,1 g/kg choline als chloride, standaardgroep) of voeding met extra choline (5 g/kg choline als chloride, suppletiegroep). De pasgeboren ratten kregen vervolgens een standaard voedingspatroon. Op volwassen leeftijd (na drie maanden) werd het effect van choline op het geheugen getest.

Alle ratten konden zich 24 uur na het zien van een voorwerp herinneren wat ze hadden gezien. Na een periode van 48 uur konden de ratten in de suppletiegroep zich het voorwerp beter herinneren dan de ratten in de controle- en standaardgroep. 

De resultaten ondersteunen de hypothese dat prenatale suppletie met choline een langdurig positief effect heeft op het geheugen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen