Betere doorbloeding met vitamine B12 en foliumzuur

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Vitamine B12 in combinatie met foliumzuur verbetert de doorbloeding van de kransslagaders.
Aan de studie namen 40 personen deel met een aandoening aan de kransslagaders. Hun gemiddelde leeftijd was 58 jaar. Er werd een vergelijking gemaakt tussen suppletie met 0,8 mg foliumzuur in combinatie met 0,4 mg vitamine B12 of een placebo. Ook werd een vergelijking gemaakt tussen suppletie met 40 mg vitamine B6 of een placebo. Aan het begin van de studie, na 9 en na 24 maanden werd de doorbloeding in de kransslagaders gemeten met behulp van een angiografie en een doppleronderzoek.
Na een suppletieperiode van 24 maanden met foliumzuur en vitamine B12 werd een significante verbetering gezien van de doorbloeding bij toediening van een zoutoplossing en adenosine in vergelijking met het gebruik van een placebo of vitamine B6.
Langdurig gebruik van vitamine B12 en foliumzuur kan de doorbloeding in de kransslagaders verbeteren bij toediening van een zoutoplossing of adenosine. Dit duidt op een verbetering van de microvasculaire functie bij personen met een aandoening aan de kransslagaders. Mogelijk komt dit doordat deze B-vitamines de homocysteïneconcentratie verlagen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen