Brits microbioom in kaart

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Groot Brittannië is net als de Verenigde Staten hard op weg het microbioom van hun bevolking in kaart te brengen. Momenteel hebben al meer dan tweeduizend Britten hun microbioom laten onderzoeken. Conclusie: Britten zijn iets gezonder dan Amerikanen als het gaat om de diversiteit van de darmflora.

Het Britse project werd gelanceerd in oktober 2014. Sindsdien hebben 2184 Britten de samenstelling van hun darmflora laten analyseren tegen betaling van een bedrag van zo’n 95 Euro. Na thuisbezorging van de testkit kunnen de Britten hun ontlastingmonster laten analyseren. De analyses worden uitgevoerd door wetenschappers van het King’s College in Londen en de University of California in San Diego. Vervolgens ontvangt de Brit gegevens over de algehele diversiteit van zijn darmflora, de aangetroffen bacteriesoorten en het aandeel van iedere soort. Diegenen die hun darmflora willen beïnvloeden middels pre- en probiotica worden in de gelegenheid gesteld om verschillende ontlastingmonsters te laten analyseren teneinde veranderingen in het microbioom vast te stellen.

Doel van zowel het Amerikaanse als Britse project is om het microbioom van de bevolking in kaart te brengen. De resultaten van beide projecten worden samengevoegd in een openlijke databank die wetenschappers in staat moet stellen om antwoord te geven op diverse vragen. Bijvoorbeeld: Welke bijdrage leveren de verschillende darmbacteriën aan ziekte en gezondheid? Hoe kunnen we ons dagelijkse voedsel en onze leefstijl aanpassen om een optimaal microbioom te verkrijgen?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen