Broccoli simpel antwoord op luchtvervuiling?

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een drankje gemaakt van broccolispruiten helpt het lichaam om schadelijke stoffen door luchtvervuiling snel te verwijderen.

De studie werd uitgevoerd in een landelijk gebied in de buurt van Shanghai met een hoge mate van luchtvervuiling. Er namen bijna driehonderd personen aan de studie deel met een gemiddelde leeftijd van 53 jaar. Een deel van hen kreeg gedurende twaalf weken dagelijks een broccolidrankje met de werkzame bestanddelen glucorafanine (600 µmol) en sulforafaan (40 µmol). De andere personen kregen een controledrankje.

Al op de eerste dag leidde consumptie van het broccolidrankje tot een significant verhoogde uitscheiding van benzeen (61%) en acroleïne (23%). De verhoogde uitscheiding van deze kankerverwekkende stoffen bleef aanwezig gedurende de twaalf weken. 

Suppletie met een drankje op basis van broccolispruiten kan effectief de uitscheiding van enkele schadelijke stoffen door luchtvervuiling verhogen en beschermt het lichaam zodoende tegen de negatieve gevolgen van luchtvervuiling. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen