Calcium maar ook vitamine D tegen endeldarmkanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Calcium vermindert het risico van endeldarmkanker bij mannen en vrouwen. Vitamine D vermindert alleen bij mannen het risico van de ziekte. Dit is de conclusie van wetenschappers van de American Cancer Society in Atlanta.
Tussen 1992 en 1993 vulden deelnemers aan de Cancer Prevention Study II Nutrition Cohort een gedetailleerde vragenlijst in over hun voedingsgewoonten, hun medische geschiedenis en levensgewoonten. In totaal deden er 60.866 mannen en 66.883 vrouwen mee aan de studie.
Na vijf jaar bleken er 683 deelnemers endeldarmkanker te hebben.
Uit berekeningen bleek dat bij de personen die het meeste calcium gebruikten, zowel via de voeding als via supplementen het risico van endeldarmkanker met 13% verminderd was in vergelijking met de personen die het minste calcium namen. Bij de personen die via supplementen 500 mg of meer calcium per dag namen was het risico 31% afgenomen ten opzichte van de personen die geen supplementen namen. Door de totale inname van vitamine D verminderde voornamelijk bij mannen het risico van endeldarmkanker met 29%. Melkproducten hadden geen invloed op het risico van de ziekte.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen