Chroom en biotine bij diabetes

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met een combinatie van chroompicolinaat en biotine is mogelijk een effectieve aanvullende therapie voor mensen die hun diabetes moeilijk onder controle kunnen houden met geneesmiddelen.
Onderzoek heeft aangetoond dat de combinatie van chroompicolinaat en biotine de opname van glucose in de spieren verbetert en de beschikbaarheid van glucose in het bloed vergroot.
Drieënveertig patiënten met type 2-diabetes die hun diabetes moeilijk onder controle konden houden ondanks het gebruik van geneesmiddelen werden in twee groepen verdeeld. Naast de gebruikelijke therapie kreeg de ene helft vier weken lang 600 microgram chroompicolinaat en 2 milligram biotine per dag en de andere helft kreeg een placebo.
Na vier weken liet de glucosetolerantietest een significante verbetering zien voor de behandelingsgroep ten opzichte van de placebogroep. Ook verbeterden in de behandelingsgroep de bloedgehaltes van fructosamine en triglyceride en cholesterol significant. Er werden geen bijwerkingen gevonden van deze behandeling.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen