Chroomsuppletie bij atypische depressie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met chroompicolinaat werkt antidepressief bij mensen met atypische depressie en die naar zoetigheid snakken. Ook hadden ze van het laatste minder last. Deze conclusie presenteerde de arts John Docherty van Comprehensive NeuroScience tijdens het 24e Internationale Neuropsychofarmacologische congres in Parijs.
Een atypische depressie kenmerkt zich doordat aanvankelijk de symptomen niet op die van een depressie lijken, zoals onrust, opgewondenheid of geagiteerdheid. Maar ook het snakken naar suikers en gewichtstoename, veel slapen en uiterste gevoeligheid voor afwijzing zijn typische kenmerken.
Aan het onderzoek werkten 113 patiënten mee. Ze kregen dagelijks suppletie met 600 mcg chroom als picolinaat of een placebo. Het onderzoek duurde acht weken.
De suppletie had een significant antidepressief effect bij een subgroep van patiënten, namelijk die aan het begin van het onderzoek moeilijk suikers konden weerstaan. Maar ook de trek in zoetigeid liet een duidelijke verbetering zien. Antidepressieve medicatie heeft vaak bijwerkingen, terwijl tegen de onweerstaanbare trek geen medicatie voorhanden is.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.