Coronavaccinatie: risico’s groter dan baten

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De risico’s van een boostervaccinatie voor jongvolwassenen wegen absoluut niet op tegen de baten, zo concluderen Amerikaanse wetenschappers in een preprint artikel. 

De wetenschappers voerden een risicobatenanalyse uit van boosters voor jongvolwassenen in een leeftijd van 18 tot 29 jaar. Voor deze analyse maakten ze gebruik van gegevens over bijwerkingen van de Centers for Disease Control (CDC). 

Op basis van hun bevindingen schatten de wetenschappers dat 22.000 tot 30.000 jongvolwassenen een booster moeten krijgen met een mRNA-vaccin om één ziekenhuisopname te voorkomen. Echter, daar staat tegenover dat per voorkomen ziekenhuisopname er 18 tot 98 ernstige bijwerkingen zullen optreden. Er zullen 1,7 tot 3 gevallen van myocarditis optreden bij jongemannen en 1373 tot 3234 gevallen van bijwerkingen die dusdanig ernstig zijn dat deelname aan dagelijkse activiteiten tijdelijk niet mogelijk is. Wanneer ook rekening gehouden wordt met de prevalentie van immuniteit na een doorgemaakte infectie, is de risicobatenanalyse nog minder gunstig. 

De wetenschappers waarschuwen voor het verplicht stellen van vaccinatie, zoals dit nu gebeurt bij Amerikaanse studenten. Studenten aan Noord-Amerikaanse universiteiten lopen het risico te worden uitgeschreven als ze zich niet laten vaccineren. Op basis van de risicobatenanalyse is dit onethisch. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen