Des te zwaarder, des te korter leven

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Nederlandse onderzoekers die de data van de Framingham Heart Study analyseerden, toonden aan dat te zware volwassenen door de vele kilo\ s veel korter leven.
Het onderzoeksteam van de Erasmus Universiteit Rotterdam analyseerde de gegevens van 3457 proefpersonen die tussen 1948 tot 1990 meededen aan deze studie in het Amerikaanse dorpje Framingham. Alle proefpersonen waren tussen de 30 en 49 jaar aan het begin van de studie. Er werd gekeken naar de leeftijd bij overlijden in relatie tot de Body Mass Index (BMI). Overgewicht komt overeen met een BMI van 25 tot 30 kg/m² en zwaarlijvigheid (obesitas) met een BMI van boven de 30 kg/m².
De levensverwachting en de kans op overlijden voor de leeftijd van zeventig jaar werden geanalyseerd door het gebruik van levenstabellen. Veertigjarige niet-rokende mannen en vrouwen met overgewicht verloren respectievelijk 3,1 en 3,3 levensjaren. In dezelfde leeftijdsklasse verloren mannen en vrouwen met obesitas al meer jaren, namelijk respectievelijk 5,8 en 7,1 levensjaren. Bij roken liep de levensverwachting van obese mannen en vrouwen vergeleken met mannen en vrouwen met een normaal gewicht terug met respectievelijk 13,7 en 13,3 jaar.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen