Diabeet gebaat bij posteleinextract

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een extract van postelein (Portulaca oleracea; Eng. purslane) is een zinvolle aanvulling op de reguliere behandeling van diabetes type-2.

Aan de studie namen 63 diabetespatiënten deel met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Ze werden voor hun aandoening behandeld met een enkel medicijn en werden willekeurig in een suppletie- en placebogroep verdeeld. De deelnemers kregen gedurende twaalf weken dagelijks drie capsules met in totaal 180 mg posteleinextract of een placebo.

In de suppletiegroep daalde de HbA1c, een belangrijke indicator voor de bloedsuikerwaarde van de afgelopen twee maanden, significant meer dan in de placebogroep (-0,8% versus -0,6%). Bovendien daalde in de suppletiegroep de systolische bloeddruksignificant meer in vergelijking met de placebogroep (-7,5 mmHg versus -0,01 mmHg). Het extract werd over het algemeen goed verdragen. Er werden slechts weinig bijwerkingen gemeld.

Suppletie met een extract van postelein blijkt een veilige en effectieve aanvulling op de reguliere behandeling van diabetes type-2. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen