Diabetes door vlees

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Consumptie van rood of bewerkt vlees, met name bacon en hotdogs, verhoogt de kans op diabetes type-2. Dit is de conclusie van wetenschappers die de gegevens van 37.309 deelnemers van de Women's Health Study evalueerden.
De vrouwen waren minimaal 45 jaar en werden gemiddeld gedurende bijna negen jaar gevolgd. Aan het begin van het onderzoek waren de vrouwen vrij van hart- en vaatziekten, kanker en ouderdomsdiabetes.
Gedurende het onderzoek kregen 1.558 vrouwen diabetes. Nadat er werd gecorrigeerd voor onder andere leeftijd, BMI, beweging, roken en alcoholinname, werd een significant verband gevonden tussen diabetes en de inname van rood of bewerkt vlees. Het kwart van de deelnemers dat het meeste rood vlees consumeerde, ontwikkelde in vergelijking met het kwart dat het minste van dit vlees at, 28% vaker diabetes. Het kwart van de deelnemers die het meeste bewerkt vlees at, had 23% meer kans op diabetes in vergelijking met het kwart van de deelnemers dat het minste bewerkte vlees consumeerde. De deelnemers die minimaal twee keer in de week bacon of hotdogs aten, hadden 21%, respectievelijk 28% meer kans op diabetes in vergelijking met de deelnemers die dit vlees minder dan eenmaal per week consumeerden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.