Diepvries en vers

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Fruit en groenten uit de diepvries bevatten meer voedingsstoffen dan groenten en fruit van de versafdeling. Dit blijkt uit onderzoek van de Leatherhead Food Research en de University of Chester, gefinancierd door de British Frozen Food Federation. Het onderzoek is niet in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd.

De onderzoekers kochten bij vier grote supermarkten in Engeland verse groenten en fruit. Vervolgens werden de producten gedurende drie dagen bewaard en werd een analyse van de voedingswaarde gedaan. Ook werd van de diepvriesvarianten een analyse gemaakt.

De concentraties van antioxidanten in bevroren groenten en fruit kwamen overeen met concentraties in verse varianten voordat ze opgeslagen werden. Echter, opslag van verse groenten en fruit in de koelkast leidde tot een daling van de voedingswaarde. Na opslag werden lagere concentraties gemeten van vitamine C, polyfenolen, anthocyanen, luteïne en bètacaroteen dan bij de diepvriesvarianten. Dit gold vooral voor zachte fruitsoorten.

Diepvriesproducten zijn een goed alternatief voor verse producten uit de supermarkt, zeker wanneer de verse producten thuis enkele dagen bewaard worden alvorens ze geconsumeerd worden. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.