Eierschaalmembraan effectief bij artrose

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een supplement gemaakt van het membraan van eierschalen blijkt klachten van knie-artrose te verlichten. Eierschaalmembraan is een natuurlijke bron van collageen, hyaluronzuur en chondroïtinesulfaat.

Aan het onderzoek namen 75 proefpersonen deel met artrose en pijn in een of beide knieën. Ze werden willekeurig verdeeld in een van de twee suppletiegroepen of de placebogroep. De deelnemers kregen gedurende acht weken dagelijks 300 mg of 500 mg eierschaalmembraan of de placebo. Vervolgens werd het effect van suppletie op pijn en stijfheid van de kniegewrichten, spierkracht en de slaapkwaliteit onderzocht. 

Bij deelnemers uit alle groepen nam de pijn in de kniegewrichten af. Toch bleek suppletie met de hoogste dosis eierschaalmembraan de grootste pijnverlichting te geven. Ook leidde suppletie met de hoge dosis tot een significante toename van de spierkracht in de bovenbenen (quadriceps) en tot een significant betere slaapkwaliteit ten opzichte van de andere twee groepen. 

Suppletie met eierschaalmembraan verlicht pijn en verbetert het functioneren van de kniegewrichten bij personen met artrose. Het effect is dosisafhankelijk.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen