Energieboost met multi

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Dagelijks gebruik van multivitaminen geeft meer energie en verbetert de stemming.

Bij 114 proefpersonen werd het effect van een multivitaminepreparaat getest. Ze kregen gedurende 16 weken dagelijks een placebo of een hooggedoseerde multi. Daarin zaten onder andere een hoge dosis B-vitamines (op 30 mg-basis), 165 mg vitamine C, 5 mcg (200 IE) vitamine D en 50 IE vitamine E. Het supplement bevatte tevens mineralen en extracten van Ginkgo biloba, druivenstok, mariadistel en de theeplant.

Personen in de suppletiegroep hadden meer energie en een betere stemming na de suppletieperiode in vergelijking met personen die de placebo kregen. Vooral de vrouwelijke deelnemers hadden meer energie dankzij het multivitaminepreparaat. Ook sliepen personen in de suppletiegroep beter dan in de placebogroep. Suppletie was verder niet van invloed op andere psychische of lichamelijke aspecten. Slechts enkele personen hadden in lichte mate last van maagdarmklachten. Verder werden geen bijwerkingen gemeld.

Ook gezonde personen hebben baat bij het dagelijks slikken van een multi, zeker voor wie meer energie wil hebben en een beter humeur.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen