Gedroogd fruit ook gezond

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Gedroogde vruchten en speciaal vijgen zijn een waardevolle bron voor bepaalde nutriënten. Ze verdienen dan ook een grotere plaats in ons voedingspatroon.
Vers en gedroogd fruit werden met elkaar vergeleken. Naast de voedingswaarde werd de antioxidatieve werking bepaald door de remming van de LDL-oxidatie te meten. Bovendien werd van vijgen gekeken naar de antioxidatieve capaciteit.
Zo werd aan tien vrijwilligers op nuchtere maag 40 gram vijgen gegeven met of zonder een koolzuurrijke maïsfructosesiroopdrank. De antioxidantcapaciteit werd gedurende zes uur gemeten. De vijgen veroorzaakten een significante toename van de antioxidantcapaciteit aanhoudend tot vier uur na consumptie. Deze vruchten deden de oxidatieve stress veroorzaakt door de fructoserijke drank teniet. Ook beschermden de antioxidanten in vijgen tegen LDL-oxidatie.
Het drogen van fruit deed het gehalte antioxidatieve polyfenolen significant verlagen. Van gedroogde vruchten hebben dadels het hoogste gehalte antioxidatieve polyfenolen. Gedroogde vijgen en pruimen hebben de hoogste voedingswaarde. Van de verse vruchten hebben dadels de hoogste voedingswaarde.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.