Gingko biloba-extract gunstig bij dementie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit onderzoek blijkt dat suppletie met Gingko-biloba-extract een gunstig effect heeft op de cognitieve functie van dementiepatiënten.
De studie betrof 404 patiënten met een lichte tot matige vorm van dementie. In 333 van de gevallen lag de ziekte van Alzheimer aan de dementie ten grondslag, in de overige was er sprake van dementie als gevolg van een slechte doorbloeding. In willekeurige groepen verdeeld kregen zij gedurende 6 maanden dagelijks ofwel 240 mg Gingko biloba-extract ofwel een placebo.
Aan het einde van de suppletieperiode bleken degenen die met Gingko biloba waren gesuppleerd er beter aan toe te zijn dan degenen die een placebo kregen. Dit bleek uit de scores op de Syndrom-Kurztest (SKT) en de Neuropsychiatric Inventory (NPI) die een beeld geven van de cognitieve functie en de psychopathologische verschijnselen. Na 6 maanden waren, vergeleken met de situatie bij aanvang, de scores op beide testen in de Gingko-groep verbeterd terwijl deze in de placebogroep juist verslechterde of weinig verandering lieten zien. De verbeteringen in de Gingko-groep golden zowel voor de patiënten met de ziekte van Alzheimer als degenen met de vasculaire dementie. Daarnaast toonden degenen in de Ginko-groep zich na 6 maanden actiever in het dagelijkse leven en konden ze vloeiender spreken dan degenen in de placebogroep.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen