Ginseng reguleert bloedsuikerspiegel bij diabetes-2

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit een onderzoek bleek dat met suppletie met Koreaanse rode ginseng een goede glycemische controle kon worden behouden en dat de regulering van het glucose en het plasmainsuline verbeterde in combinatie met de gebruikelijke therapie bij patiënten met diabetes type-2.
In dit onderzoek werden de antidiabeteseffecten en de veiligheid van suppletie met ginseng, de dosering en de wijze van toediening onderzocht. Negentien deelnemers deden mee: 11 mannen en 8 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 64 jaar, een gemiddelde BMI van 28,9 kg/m2 en een HbA1c- waarde van 6,5%. Ze hadden alle hun diabetes goed onder controle.
De deelnemers kregen gedurende 12 weken willekeurig of Koreaanse rode ginsengwortel of een placebo in een orale dosering van drie maal daags 2 gram, 40 minuten voor het eten bij hun gebruikelijke therapie (dieet en/of medicijnen). Na 12 weken werd de toediening van ginseng en placebo in beide groepen gewisseld.
Suppletie met de ginseg leidde niet tot een verandering van de HbA1c-waarde. Wel bleek dat vergeleken met placebo het bloedglucose door de ginsengsuppletie beter onder controle was, evenals de insulinegevoeligheid. Mogelijk kan uit verder onderzoek blijken dat behandeling met ginseng klinisch effectief is.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen