Minder kans op diabetes met magnesium

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een adequate inname van magnesium beschermt tegen diabetes type-2. Dit concluderen Chinese wetenschappers op basis van een review.

De wetenschappers selecteerden uit medische databanken vijftien artikelen met de resultaten van negentien studies waarbij het effect van magnesium op het risico van diabetes type-2 werd onderzocht.

Het betrof in totaal bijna 540.000 mannen en vrouwen. Tijdens de volgperiodes die varieerden van vier tot twintig jaren werd bij meer dan 25.000 personen de diagnose diabetes type-2 gesteld. Personen met de hoogste inname van magnesium, via de voeding en eventueel in combinatie met suppletie, hadden met 23% significant minder kans op diabetes in vergelijking met personen met een lage inname van dit mineraal. Een verhoging van de magnesiuminname met 100 mg per dag leidde tot een significante risicoreductie van 16%. Een dagelijkse inname van 410 mg magnesium kon de kans op diabetes met zelfs 42% significant verlagen.

Een adequate inname van magnesium blijkt te beschermen tegen ouderdomsdiabetes. Een tekort aan magnesium is eerder in verband gebracht met beschadiging van de bètacellen van de alvleesklier die verantwoordelijk zijn voor de insulineproductie. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen