Gunstig effect bij overgewicht met mix van plantaardige extracten

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een combinatie van extracten van Crataegus pinnatifida bladeren (Chinese meidoorn) en Citrus unshiu schillen vermindert het lichaamsgewicht en het vetpercentage. 

Aan het onderzoek namen 105 proefpersonen deel met overgewicht (BMI 25-30 kg/m2). Ze waren in een leeftijd van 20 tot 60 jaar en werden willekeurig in drie groepen verdeeld. Ze kregen een lage dosis (280 mg) of een hoge dosis (400 mg) Crataegus Extract Mixture (CEM) of een placebo. Het supplement of de placebo werd driemaal per dag gegeven gedurende twaalf weken. Met behulp van een DXA-scan en bio-impedantie meting werd het vetpercentage bepaald, tevens werden bloedmonsters geanalyseerd.

Ten opzichte van de placebogroep nam in beide suppletiegroepen het vetpercentage van de deelnemers significant af. Suppletie met CEM verminderde ook significant het lichaamsgewicht, de BMI en de leptinespiegels in het bloed. Leptine is een hormoon dat wordt aangemaakt door vetcellen en een rol speelt bij de verzadiging. Bij een te hoge leptinespiegel in het bloed, raken leptinereceptoren minder gevoelig en is sprake van leptineresistentie. De hoge dosis CEM verlaagde bovendien het LDL-cholesterolgehalte en het triglyceridengehalte. Er traden geen bijwerkingen op van de behandeling.

Suppletie met CEM is een effectieve en veilige manier om het lichaamsgewicht en vetpercentage te verlagen en het vetspectrum te verbeteren. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.