Hogere inname zink lager risico suikerziekte?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Uit de gegevens van een groep vrouwen die aan de Nurses’ Health Study in de VS deelnamen, blijkt dat een hogere inname van zink mogelijk verband houdt met een kleinere kans op de ontwikkeling van suikerziekte.
Het onderzoek betrof de gegevens van 82.279 vrouwen met leeftijden tussen 33 en 60 jaar. Met behulp van een vragenlijst was informatie verkregen over het voedingspatroon. Aan de hand hiervan werden de innamen van zink en andere voedingsstoffen bepaald.
Gedurende de 24 jaar dat de vrouwen waren gevolgd werd bij 6030 van hen suikerziekte vastgesteld. Hierbij bleek een hogere inname van zink verband te houden met een kleiner risico van suikerziekte. De 20% vrouwen met de hoogste zinkinname hadden een 10% verlaagde kans deze aandoening te ontwikkelen dan de 20% met de laagste inname. Dit was na correctie van de gegevens voor mogelijk storende factoren, zoals de bekende met suikerziekte verband houdende risicofactoren op het gebied van leefstijl en voeding.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen